Jij & het labyrint

Labyrint: symbool van je levensweg

Een labyrint is een meanderend pad, vaak binnen een cirkelvorm, dat jou zonder afslagen naar het doel of het centrum leidt. Het is iets anders dan een doolhof. Dat woord zegt het al: in een doolhof ben je aan het dolen, dwalen, zoeken, speuren, puzzelen, denken, tot je de weg naar binnen vindt. Het pad van het labyrint daarentegen voert je altijd naar het centrum. Er wordt wel samengevat: 'in een doolhof zoek je de weg, het labyrint wijst je de weg'. Het labyrint is een oeroud archetypisch symbool dat vandaag meestal gezien wordt als een weergave van je levensweg.
 

Eigen wijsheid ontdekken in een veilige ruimte

Het labyrint biedt je een veilige ruimte waar je gedachten kunnen verstillen en je gevoel gehoord kan worden; een plek waar hart en hoofd kunnen verbinden. Een weg naar binnen, naar je innerlijk, naar je hart. Het is een verbinder van binnen en buiten, boven en beneden, hart en ziel. De wendingen van het labyrint schudden je brein eens lekker op en brengen je gedachten tot rust. En waar je gedachten tot rust komen, kan je je gevoel beter ervaren. Een wandeling in het labyrint helpt je de situatie waar je je in bevindt tegen een nieuw licht te houden. Je (her-) ontdekt je innerlijke wijsheid en neemt dat mee naar buiten.
 

Over de labyrinthoedster

Jij verlangt naar de volgende stap. Iets ouds uitgaan, iets nieuws instappen. Over de drempel stappen. Soms kan je daar hulp bij gebruiken.

Het labyrint geeft je de ruimte daarnaar onderzoek te doen. De labyrinthoedster of drempelhoedster is degene die jou en jouw proces van over de drempel gaan, begeleidt. De drempelhoedster biedt jou een veilige bedding om de drempel te verkennen. Realiseren waar je vandaan kwam, onderzoeken waar je heen wilt. Ze zal naar je luisteren en reflecteren, je observeren en oproepen. Je helpen de benodigde kwaliteiten in jezelf te (her-) vinden. Ze zal je met haar wijsheid en kennis bijstaan je leven vol liefde en vreugde te leven. Over de drempel, je pad vervolgen.


/ | \

"Waar je ook bent, daar begint het."

 - Kabir

Labyrinspiratie
waar je in het labyrint je inspiratie vindt

mail welkom@labyrinspiratie.nl of bel 06 11 58 72 04