Jij & de drempel

Over de drempel

De drempel markeert, net als een deur, de grens tussen twee werelden. De drempel is een overgangsgebied. Je bent binnen of buiten, in de ene of in de andere ruimte. In oude culturen nam en neemt de drempel een belangrijke plaats in. Talismannen en amuletten werden onder de drempel van de voordeur begraven, eroverheen gestrooid, in de deurpost gehangen. 

Je vindt de drempel terug in de hedendaagse uitdrukking: ‘ik moest wel even een drempel over.’ Je hebt iets gedaan waarvoor je eerst moed hebt moeten verzamelen, voordat je de stap naar het nieuwe kon zetten.
 

De drempelhoedster

Jij verlangt naar de volgende stap. Iets ouds uitgaan, iets nieuws instappen. Over de drempel stappen. Soms kan je daar hulp bij gebruiken.

De drempelhoedster is degene die jou en jouw proces van over de drempel gaan, begeleidt. De drempelhoedster biedt jou een veilige bedding om de drempel te verkennen. Realiseren waar je vandaan kwam, onderzoeken waar je heen wilt. Ze zal naar je luisteren en reflecteren, je observeren en oproepen. Je helpen de benodigde kwaliteiten in jezelf te (her-) vinden. Ze zal je met haar wijsheid en kennis bijstaan je leven vol liefde en vreugde te leven.

Over de drempel, je pad vervolgen.


/ | \

"Een overvloed van zijn voedt de ziel."

- Paardenkastanje
Tree Angel Oracle, Fred Hageneder

Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegleiding

mail welkom@cawen.nl of bel 06 11 58 72 04