Welkom bij Awen

2404: het oog van de storm, grafheuvels, dieren op je pad

 
welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster met natuur en labyrint

Read in English
april 2024

  moi!
Beste lezer,

Wellicht wist je het al, wellicht is het nieuws voor je. Ik ga mijn eigen bomenkaartenset uitbrengen! Zorgvuldig aan gewerkt, de deadline is gezet en ik ga ervoor! Binnenkort wijd ik daar een extra nieuwsbrief aan, met meer informatie en een mooie actie. Wordt vervolgd!

In de tussentijd allemaal alsjeblieft elke dag een zonnendans doen, want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik verlang naar met-blote-voeten-koel-drankje-drinken-in-de-tuin-in-mijn-t-shirtje-weer.

Fijne april!
Carin Wennink

/ | \

'n Snufje Awen
 
  Het oog van de storm
Het oog van de storm

In een van de oefeningen tijdens de Creatie Kracht Dag werd de deelnemers gevraagd om een ongemakkelijke recente situatie te tekenen. Ik tekende de storm die ik afgelopen weken om me heen voelde, waarin mijn aandacht erg versplinterd geraakt was. Daarna deden we een verbindende oefening en maakten we een tweede tekening.

Het oog van de storm diende zich aan. Al eerder in een gesprek met een vriendin was dat oog van de storm opgedoken en nu kwam het meteen weer. Het beeld hielp me om de dingen die om me heen gebeuren, te aanschouwen vanuit de stilte van het oog van de storm. Vanaf die plek kon ik zonder versplinterd te raken daar laten wat niet bij mij hoort en handelen waar het wel bij mij hoort. Als het om je heen stormt, kijk dan eens of je de beweging naar het oog kunt maken.

/ | \
Voor jou

Het labyrint brengt je naar je kern, helpt centreren en schept een heldere blik op lastige situaties. Gun jezelf een begeleide wandeling in het labyrint en bekijk de storm om je heen vanuit een ander perspectief.

/ | \

 
Hoeveel grafheuvels telt Nederland?

Natuurlijk heb je geen hond nodig om nieuwe paden in te slaan, maar het kan wel helpen. Zo ontdekte een vriendin samen met haar hond vlakbij mijn woonplaats grafheuvels. Ze nam mij mee om samen op onderzoek te gaan en we vroegen ons af hoeveel grafheuvels er in Nederland zijn. We zochten het op en waren verrast. Wat denk jij, hoeveel grafheuvels zijn er er in Nederland zijn? Niet opzoeken op internet, he, gewoon ff een eerlijke gok.

Op social media postte ik dezelfde vraag. De gokjes zaten tussen 60 en 5000 stuks. De persoon met 2500 zat er het dichtste bij: Nederland telt zo'n drieduizend bekende grafheuvels! Wist jij dat? Daarnaast zijn er vast een boel door de tijd vergaan en nog een hele hoop hopen nog niet als grafheuvel (h)erkend. De grafheuvels zijn zo'n twee- tot vierduizend jaar oud. Het veldje op de foto alleen al telt ongeveer honderd graven, in meerdere heuvels en daarin geplaatste urnen.

Prachtig, onze eigen Laaglandse wortels!

/ | \

Spinsels Videospinsels

/ | \
Natuurlijk!
 
 
Gevleugelde boodschapper

Juf Linda kon er altijd heerlijk over mopperen. Nee, als je één keer een kraai ziet, betekent dat echt niet meteen dat het je krachtdier is en dat het je komt vertellen dat je zus of zo moet doen of laten. Dieren hebben hun eigen leven en doen hun eigen dingen. Ze zitten heus niet aan de kant van de weg te wachten tot jij toevallig langskomt en een boodschap wenst, hoor!

Maar ken je dat, dat het wel heel toe-vallig wordt als je in eenzelfde soort setting voor de zoveelste keer hetzelfde dier ziet? Voor mij is dat het winterkoninkje. Van dichtbij gezien, spontaan genoemd in een verhaal of toen ik een social media opende, zo maar op het juiste moment een prachtig winterkoninkje van de hand van Meraylah. Dan zet het me aan het denken. Wat wil dit mooie vogeltje mij zeggen?

Ik las wat op verschillende sites, en van alles vind ik mooi of interessant. De juiste woorden zoals ze voor mij bedoeld zijn, heb ik echter nog niet gevonden. Ik wacht geduldig en nieuwsgierig tot het antwoord me toekomt. In de tussentijd geniet ik van dit prachtige koddige beestje.

/ | \

Voor jou

Als je door het labyrint op de Schaapshoeve gaat, komen vaak de paarden van de buurvrouw even kijken. Ook andere dieren laten zich regelmatig op het juiste moment zien of horen. Op zaterdag 4 mei is het Wereld Labyrint Dag, en Jack en ik geven een labyrint workshop. Doe je mee?

/ | \

  grapje
Nog meer dieren

De kogel is door de kerk: we hebben schapen! Er is ons ontelbaar vaak gevraagd waar de schapen op de Schaapshoeve zijn. Elke keer moesten we vertellen dat die er helaas niet zijn. Uiteindelijk hebben we besloten dat we jullie niet langer willen teleurstellen. We hebben elf schapen gekocht! Het zijn zeldzame Drentse wolfschapen die bij de steencirkel mogen grazen. Je mag de schaapjes begroeten, maar geef ze geen eten. Dat vinden ze wel in het weiland. Ze vinden de steencirkel ook machtig interessant. Ben je tweede paasdag, maandag 1 april, komen kijken?

/ | \

 
Openen

Ondanks dat april doet wat 'ie wil, laten we deze maand de winter definitief achter ons en is de lente werkelijk aangekomen. De dagen lengen door, bloemen openen zich, iedereen weer naar buiten. Volgens een gedachtenspoor komt het woord april van het Latijnse woord apirere, dat openen betekent. Dat kun je wel zien deze maand!

Het jaarfeest dat begin mei gevierd wordt, wordt Beltain genoemd. Het is een vruchtbaarheidsfeest: vruchtbaarheid voor land en oogst, voor dieren en jongen, voor mensen en nazaten. Daarmee vind ik Beltain ook een feest van relaties. Je hebt immers een samenwerking nodig om tot deze nieuwe geboorten te komen. Ik denk dan overigens niet alleen aan de relatie tussen mensen, maar ook aan de relatie tussen jezelf en je innerlijke bron. Dat is een verbintenis waaruit vele wonderlijke creaties kunnen ontstaan.

April is een mooie maand om eens te onderzoeken uit welke bron jij wilt putten en hoe de relatie tussen jou en jouw innerlijke bron is.

/ | \

 
Agenda
 
  samen
Van nature met kracht en vreugde

Verbeter de kwaliteit van je leven door los te laten wat niet meer dienend is: automatisch gedrag, saboterende patronen, belemmerende angsten, verlammend verdriet. Laat toe wat je leven ondersteunt: vreugde, kracht, wijsheid, liefde. Laat je ondersteunen door de drempelhoedster, met natuur, het labyrint of frequentie.

Bel me voor een kennismaking of om te overleggen wat op dit moment bij jou zou passen. Het nummer is 0611587204.

/ | \

  Boek & Bordje
Boek & Bordje actie

Speciaal voor Wereld Labyrint Dag kun je de komende tijd weer gebruik maken van de Boek & Bordje actie: 1x klein Ø20cm labyrintbord + 1x Wegwijs in het labyrint voor de setprijs van €62,- (i.p.v. €66,50). Meer informatie vind je hier of bestel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Geldig tot en met 19 mei 2023.

Bij de uitgever van Wegwijs kun je gebruik maken van speciale prijs voor de set van Wegwijs + Labyrint Wisdom Cards + NL boekje LWC voor €37,50 (i.p.v. €43,95). Klik voor deze actie van MB Communicatie.

/ | \

Voor in je agenda
  • Labyrinspiratie workshop - zaterdag 4 mei 2024:
    Op Wereld Labyrint Dag het labyrint ontdekken, hoe tof is dat! We maken tijdens de workshop natuurlijk tijd voor de wereldwijde Walk as One at 1 wandeling. Kosten: €85,-.
     
  • Walk as One at 1 wandeling - zaterdag 4 mei 2024:
    Geen interesse in een workshop, maar wel meelopen met de wereldwijde Walk as One at 1 wandeling? Je bent welkom. Deelname gratis.
     
  • Steencirkel dag - zaterdag 25 mei 2024:
    Wat is nou die steencirkel van de Schaapshoeve? Is het net zoiets als de hunebedden of zo? Wat kan je er eigenlijk mee? Allemaal vragen die je op deze steencirkel dag kunt onderzoeken. Leer de stenen kennen als dragers van wijsheid en hoeders van de natuur. Kosten: €85,-.
     
  • Bomen met het bos - zaterdagmiddag 15 juni 2024:
    Het thema van deze dag is Vuur & Actie, in de midzomertijd. Kosten: €20-.
     
  • Midzomerzonnewendeviering (3x woordwaarde) - donderdagavond 20 juni 2024:
    Een Aardeceremonie om in deze lichte periode de schaduw te onderzoeken. Kosten: €20,-
     
  • Bomendag - zaterdag 22 juni 2024:
    Waar oost en west elkaar ontmoeten in het bos. Qigong in de ochtend, westerse bomenblik in de middag. Kosten: €85,-.
     
  • Training Melchizedek Labyrinth Healing, foundation level - volgende datum in het najaar. Houd de website en deze nieuwsbrief in de gaten. Kosten: €195,-

/ | \

bekijk het hele programma in de
agenda
bekijk alle producten in de
shop

/ | \
Uitgesproken

Je kunt geen bergen verzetten door tegen hen te fluisteren


- Pink

/ | \

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops


www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04
 

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Niet elke schat bestaat uit zilver en goud

- Captain Jack Sparrow