Online trainingen

Online workshops en trainingen bieden je de mogelijkheid om op je eigen tijd en in je eigen ruimte onderzoek te doen. In de persoonlijke ontwikkelingreizen die ik je op deze digitale wijze aanbiedt, zijn de natuur en de kosmos je inspirerende leermeesters. Omdat symboliek en mythen veel innerlijk werk in beweging kunnen brengen, zijn de verhalen en visualisaties in mijn trainingen rijk gevuld met symbolen en wordt een sfeer van sprookjes en legenden opgeroepen.

De trainingen volgen het ritme van het jaar. Het jaarwiel laat het ritme van het jaar zien: van lente, zomer, herfst, winter en weer opnieuw naar lente. Het toont de cyclus van de natuur, van geboorte, leven en dood naar wedergeboorte. Het jaarwiel dat ik volg, is gebaseerd op vier oude hemelfeesten en vier oude aardefeesten die hun oorsprong vinden in de pré-christelijke Westeuropese traditie.
 

Werkwijze

De online trainingen bestaan uit een syllabus, acht modules en een slotbrief. Je ontvangt alle informatie (syllabus, artikelen, filmpjes, visualisaties, etc.) digitaal. Gedurende het jaar werk je je training uit o.a. aan de hand van binnen- en buitenopdrachten en/of bewuste wandelingen in je eigen omgeving. Je doet deze opdrachten voor jezelf, je hoeft dus geen huiswerk in te leveren.

Je ontvangt de eerste informatie (syllabus met achtergronden, handreikingen en suggesties) na ontvangst van je aanmelding en je betaling. De opdrachten en het bijbehorende materiaal voor de modules ontvang je ongeveer een week voor de afgesproken data.
 

Drie online jaarwiel trainingen

 • NIEUW! Pas op de plaats
  In beweging komen door te onderzoeken waar je staat. In deze training onderzoek je waar je staat in verhouding tot je omgeving. Van je lichaam tot het universum, van je achtertuin tot de maan en de sterren. Opnieuw leren waar de windrichtingen zijn, hoe de zon op jou straalt, waarom je de maan soms 's morgens en soms 's middags ziet. Vooral gaat het erom deze gegevens te verbinden met jou: met je lichaam, met de plek waar je woont, werkt, reist. Je weer onderdeel voelen van de natuur en je verbonden weten met het heelal.
  Klik op de afbeelding of hier voor uitgebreide informatie.
   
 • Op stap met Moeder Aarde
  In dit jaarwiel kun je zien hoe de natuur je voordoet hoe je het creatieproces vorm kunt geven. Zij laat je elk jaar zien hoe het patroon van geboorte, leven, dood en wedergeboorte eruit ziet. Tegelijkertijd kun jij ontdekken hoe je jouw plannen tot werkelijkheid kunt laten komen. Acht inheemse godinnen tonen je dit proces. De training start elk jaar eind januari.
  Klik op de afbeelding of hier voor uitgebreide informatie.

   
 • Op stap met de bomen
  In dit jaarwiel leer je over de kenmerken en symboliek van acht inheemse bomen, waardoor geen boswandeling meer hetzelfde zal zijn. De bomen nodigen je uit hun kwaliteiten eens bij jezelf te onderzoeken. Je leert jezelf beter kennen met deze bijzondere gewone bomen als je gids. De training start elk jaar eind januari.
  Klik op de afbeelding of hier voor uitgebreide informatie.

   

Data

Voor de online trainingen hou ik de 'vaste' kalenderdata voor de aardefeesten en de astronomische data voor de hemelfeesten aan. Deze vallen 2020 op:

 • Imbolc: zaterdag 1 januari 2020
 • Lentepunt: zaterdag 21 maart 2020 (astronomisch: 20 maart 2020)
 • Beltain: vrijdag 1 mei 2020
 • Midzomer: zondag 21 juni 2020 (astronomisch: 21 juni 2020)
 • Lughnasad: zaterdag 1 augustus 2020
 • Herfstpunt: maandag 21 september 2020 (astronomisch: 23 september 2020)
 • Samhain: zondag 1 november 2020
 • Midwinter: maandag 21 december 2020 (astronomisch: 22 december 2020)
   

/ | \

"Er is maar een idee, een seconde, een vriend, een droom, een stap in blind vertrouwen
nodig, om alles voor altijd te veranderen."

- The Universe a.k.a. Mike Dooley

Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegleiding