Labyrinspiratie workshop

Onderzoek je pad in het labyrint

Het labyrint is een oeroud archetypisch symbool dat al millennia over de hele wereld gevonden wordt. Het wordt in vele culturen gezien als een weergave van je levensweg. Het labyrint biedt je een veilige ruimte waar je gedachten kunnen verstillen en je gevoel gehoord kan worden; een plek waar hart en hoofd kunnen verbinden. Het labyrint als dagelijkse spiegel, een rechtstreekse route naar je intuïtie, een pelgrimstocht naar bezieling, een probleem-oplossend instrument.

Tijdens elke activiteit staat ervaring centraal. Je ontvangt informatie en achtergronden; de uitnodiging is zelf te gaan ontdekken wat het labyrint je brengt.

/ | \

Labyrinspiratie workshop op de Schaapshoeve

Samen met Jack Peters organiseer ik een mooie workshop in het labyrint van de Schaapshoeve, centrum voor persoonlijke groei en welzijn in Langenboom (N-Br). In de ochtend leer je over en met het labyrint. Je hoort over historie en achtergronden. Je leert hoe je zelf een labyrint kunt tekenen of maken. Verschillende manieren van lopen en werken met het labyrint passeren de revue. Informatie wordt doorvlochten met ervaring: je loopt diverse malen het labyrint.

In de middag onderzoek je het labyrint en je eigen levenspad. Aan de hand van zeven levensfasen onderzoek je in het klassiek labyrint je eigen levenspad. Het eigentijds labyrint toont een ander levenspad en de vergelijking tussen die twee levert verrassende inzichten op. Ook in de middag wisselen informatie en ervaring elkaar af.

Tussen de wandelingen door is er gelegenheid tot het delen van ervaringen en inzichten. Ter afsluiting van de dag lopen we op vrolijke manier gezamenlijk het labyrint.
 

Enkele reacties

"Carin en Jack wisten onmiskenbaar waarover ze het hadden. Ze leidden ons in voor hun labyrint. Dat deden ze op een begrijpelijke, aardse en toegankelijke manier. Ook in het labyrint hielden zij ons, zonder dat dat opviel of hinderde, in de gaten. Hun toon en de zorgvuldigheid waarmee zij onze groep omringden, voelde weldadig aan, en daarmee veilig." - Hans

"Dat was een uitstekende dag gisteren, waarvoor veel dank. Het was een interessant voorproefje, want ik voel wel dat dit onderwerp onuitputtelijk is." - Ellen
 

Praktische informatie

Deze workshop duurt van 10:00 tot 16:30 uur en kost €85,-, inclusief syllabus, koffie/thee en soep.
In 2019 kun je deze workshop volgen op vrijdag 11 oktober.

Aanmelden kan via de website van de Schaapshoeve, pagina Labyrinspiratie workshop.


/ | \

“Soms bedenk ik wel zes onmogelijke dingen nog voor het ontbijt!”

- Pippi Langkous

Labyrinspiratie
waar je in het labyrint je inspiratie vindt